چربی خون - انواع ، علائم ، پیشگیری و درمان » پورتال اطلاعات پزشکی و دارویی ایران
 

درهر10 ثانیه یک نفر در دنیا براثر عوارض دیابت مي‌میرد
رییس انجمن دیابت یران گفت: در هر 10 ثانیه دو نفر در دنیا به دیابت مبتلا می شود و یک نفر نیز به دلیل عوارض ناشی از دیابت جان خود را از دست مي‌دهد                            ادامه...

بچه‌دار شدن، سرعت پیشرفت ام اس را كاهش مي‌دهد
تحقیقات جدید نشان میدهد كه زنان مبتلا به بیماری ام اس مي‌توانند با بچه دار شدن سرعت پیشرفت بیماری خود را كاهش دهند.                  ادامه... 

شبیه‌سازی موش‌های ژاپنی پس از 16 سال انجماد
دانشمندان ژاپنی از بدن موش‌هیی كه 16 سال منجمد شده بودند، شبیه سازی كردند.                     ادامه...  

داروهای قلبی عروقی
داروهای پوستی و ضد آفتاب
داروهای تیروئید و ضد تیروئید
داروهای استخوان ساز
 

بانک اطلاعاتی دارو

بیماریهای چشمی- انواع مختلف
آرتريت‌ روماتوييد جوانان يا كودكان‌
اسهال‌ خوني‌ باكتريايي‌ (شيگلوز)
بیماری افسردگی - انواع مختلف

بانک اطلاعاتی بیماری

درباره ما
پورتال اطلاعات پزشکی و دارویی ایران توسط تنی چند از پزشکان دانشگاه علوم پزشکی تهران راه اندازی شده و با هدف افزایش اطلاعات پزشکی و داروئی هموطنان عزیز فعالیت نموده و در این راه نظرات و راهنماییهای عزیزان می تواند باعث موفقیت بیشتر در این مهم گردد.

همکاران:

دکتر بیژن کاردان و امیر مولایی

مدیریت: دکتر حامد روحی نژاد
ایمیل:

info@iranmdn.ir

مدیر:

admin@iranmdn.ir


چربی خون - انواع ، علائم ، پیشگیری و درمان
کلسترول به دو طریق در بدن به وجود می آید:

1- بدن خودش کلسترول می سازد. بیشترین کلسترول را کبد می سازد و مقدار آن، روزانه در حدود 1000 میلی گرم می باشد.

2- کلسترول وارد شده به بدن، از طریق خوردن مواد غذایی از جمله: گوشت قرمز، مرغ، ماهی و لبنیات. انجمن قلب آمریکا توصیه کرده است که هر فرد باید روزانه کمتر از 300 میلی گرم کلسترول مصرف کند تا دچار بیماری نشود.

لازم به ذکر است که میوه ها ، سبزیجات، روغن های گیاهی، غلات و آجیل دارای کمترین مقدار کلسترول و زرده تخم مرغ و گوشت ها دارای بیشترین مقدار کلسترول هستند.

بدن ما نیاز به کلسترول دارد تا بتواند اعمال خود را به درستی انجام دهد.

کلسترول، HDL، LDL و تری گلیسیرید

* کلسترول در خون حل نمی شود و توسط لیپوپروتئین ها وارد سلول می شود و از آن خارج می گردد. (لیپوپروتئین ترکیبی از پروتئین و چربی است و چربی را در خون حمل می کند.) وجود کلسترول در کبد، نخاع و مغز ضروری است. کلسترول در ساخت و نگه داری سلول ها، برخی هورمون ها، ساخت ویتامین D و جذب ویتامین های محلول در چربی نقش دارد. مقدار مناسب کلسترول کمتر از 200 میلی گرم در دسی لیتر است.

*HDL یا لیپوپروتئین با چگالی بالا به نام "کلسترول خوب" معروف می باشد. HDL دارای مقدار زیادی پروتئین و مقدار کمی کلسترول می باشد. این نوع لیپوپروتئین، کلسترول را از خون برمی دارد و به کبد می برد.

HDL از قلب محافظت می کند و مقدار کم آن ( کمتر از 40 میلی گرم در دسی لیتر) در خون می تواند یکی از عوامل ایجاد بیماری های قلبی باشد. مقدار مناسب HDL برابر و یا بیشتر از 60 میلی گرم در دسی لیتر می باشد.

* LDL یا لیپوپروتئین با چگالی کم به نام "کلسترول بد" شناخته می شود. LDL دارای مقدار زیادی کلسترول و مقدار کمی پروتئین می باشد. وظیفه LDL حمل کلسترول و دیگر چربی ها در خون است.

افزایش LDL در خون می تواند باعث باریک و سخت شدن رگ های تغذیه کننده ی قلب و مغز و به دنبال آن بروز بیماری های قلبی و مغزی شود. مقدار مناسب LDL کمتر از 100 میلی گرم در دسی لیتر است.
منابع تری گلسرید

* تری گلیسیرید، همان چربی است که در غذا وجود دارد. اگر کالری زیادی وارد بدن شود، بدن مقدار اضافی کالری را به تری گلیسیرید تبدیل کرده و در سلول های چربی ذخیره می کند. چاقی و اضافه وزن، عدم تحرک ، سیگار کشیدن، مصرف الکل و داشتن رژیم غذایی پرکربوهیدرات از عوامل افزایش دهنده تری گلیسیرید خون می باشد. مقدار مناسب تری گلیسیرید کمتر از 150 میلی گرم در دسی لیتر می باشد.

فردی که دارای تری گلیسیرید بالاست، LDL بالا و HDL پایینی خواهد داشت.
برخی از آزمایش ها برای اندازه گیری کلسترول خون

1- نسبت HDL به LDL: به طور مثال اگر شخصی مقدار HDL خونش 50 میلی گرم در دسی لیتر باشد و مقدارLDL آن 150 میلی گرم بر دسی لیتر باشد، نسبت HDL به LDL برابر 0/33 خواهد شد. اگر نسبت HDL به LDL بالاتر از 0/4باشد، نشان دهنده این است که شخص در حالت طبیعی قرار دارد.

2- نسبت LDLبه HDLرا باید به میزان 2/5 به 1 برسانیم تا از نازک شدن رگ ها جلوگیری نماییم.

3- نسبت کلسترول به HDL به این ترتیب است که اگر شخصی مقدار کلسترول کامل خونش 200 میلی گرم بردسی لیتر باشد و مقدار HDL آن شخص 40 میلی گرم بر دسی لیتر باشد، نسبت کلسترول به HDL آن برابر 5 به 1 خواهد بود. برای جلوگیری از بیماری قلبی باید این نسبت را به کمتر از 3/5 به 1 برسانیم.
بیماری قلبی
برای کاهش مقدار LDL چه باید کرد؟

* از مصرف زیاد چربی ها و کلسترول دوری کنید.

* از افزایش کالری دریافتی بپرهیزید.

* تحرک و فعالیت بدنی را زیاد کنید.

* وزن خود را ثابت نگه دارید.
برای افزایش مقدار HDL به این نکات توجه کنید:

- 3 بار در هفته و هر بار حداقل 20 دقیقه ورزش کنید.

- از مصرف چربی های اشباع (گوشت ها و لبنیات پرچرب) و هیدروژنه (روغن نباتی جامد) دوری کنید.

- سعی نکنید با رژیم های لاغری بسیار کم کالری، وزن خود را سریعا کاهش دهید. بلکه اجازه دهید تا با رژیم غذایی صحیح، وزنتان کم شود.
برای کاهش کلسترول خون این موارد را رعایت کنید:

1- به جای تماشا کردن تلویزیون و انجام بازی های کامپیوتری ، در تیم های ورزشی شرکت کنید و یا به کلاس های ورزشی بروید. به طور کلی، از یکجا نشستن جدا دوری کنید.

2- تنقلات پُرکالری و چرب و غذاهای آماده را کمتر مصرف کنید.

3- مراقب باشید تا دچار چاقی نشوید.

4- از مصرف نوشیدنی های الکلی خودداری کنید.
منابع تری گلسیرید و کلسترول
برای کاهش تری گلیسیرید چه باید کرد؟

* ورزش کنید.

* رژیم غذایی کم چربی داشته باشید.

* از لبنیات کم چرب استفاده کنید.

* چربی های گوشت و پوست مرغ را دور بیاندازید.

* غذای خود را با روغن های گیاهی از قبیل: کانولا ،ذرت و زیتون درست کنید.

* غذاهای پرفیبر را زیاد مصرف کنید.

* از مصرف شیرینی و نوشیدنی های شیرین خودداری کنید.

* از نوشیدن الکل دوری کنید.

* پُرخوری نکنید.

* با چنگال و آهسته غذا بخورید و غذایتان را خوب بجوید تا به معده تان فرصت دهید به شما بگوید که دیگر سیر شده اید!

* وزن خود را متعادل نمایید.

"همیشه سالم و تندرست باشید."
 
 

روانشناسی: خوابی سالم بدنی سالم !
حتما می دانید خوابی سالم و کامل در سلامت فکری و جسمی انسان چه نقش مهمی دارد. حال سوال اینجاست که چطور راحت بخوابیم؟!       ادامه...

تغذیه و سلامت: رابطه مصرف روغن و سلامتی
مسلما روغن یکی از موارد لاینفک در بسیاری از غذاهای ایرانی است بنابراین آگاهی از نوع مصرف آن نقش بسیار مهمی در سلامتی دارد.       
ادامه...

 

معرفی داروهای گیاهی
معرفی انواع داروهای گیاهی

ارائه اطلاعات و منابع معتبر علمی داروهای گیاهی در ادامه بیان شده است.            ادامه...

 

مقالات علمی
مقالات پزشکی و طبی

در ادامه مقالات مختلف پزشکی، دارویی و درمانی در زمینه های مختلف ارائه می شود.    ادامه...

معرفی انواع بیماریها
آگاهی از مشخصات بیماریها در تشخیص و درمان و پیشگیری از آنها بسیار مهم و حیاتی است.                            

مشخصات و علائم بیماریها
در این بخش مشخصات و علائم انواع بیماری ها مورد  بررسی  قرار می گیرد.               ادامه...

از طریق این بخش می توانید اطلاعات کاملی در زمینه انواع بیماریها و علائم و مشخصات آنها و نحوه درمان و حتی پیشگیری از آنها بدست آورید. البته برای دریافت اطلاعات گسترده تر در این زمینه می توانید به بخش معرفی منابع علمی مراجعه نمایید.                                            ادامه...

 
COPYRIGHT (c) 2008 IranMdn.Ir, Portal Designed By: IranWebService..